Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine češće u Hercegovini. U Bosni se očekuju slabe padavine, a u Hercegovini se očekuje između 10 i 20 litara kiše po metru kvadratnom.

nestabilno vrijeme u bih

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20 °C.

SUBOTA - U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalno slabi pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 °C.

NEDJELJA - U Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama će biti magle. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu prvo u Krajini i u noći na ponedjeljak će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21 °C.