U galeriji koja se nalazi u zgradi Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju otvorena je izložba radova novozaposlenih nastavnika u ovoj ustanovi. To su Taida Jašarević, Anka Gardašević, Đorđe Arnaut, Momir Knežević i Savo Peković.

izlozba alu trebinje i sastanak dekana  univerziteta istocno sarajevo (1)

U razgovoru za portal TrebinjeLive doc. dr Taida Jašarević, koja će predavati eksperimentalnu grafiku i grafičke tehnike na odsjeku grafika, rekla nam je da je poslije diplomiranja na ALU u Sarajevu otišla u Japan kao stipendista njihove vlade gdje je završila magistarski i doktorski studij.

"Drago mi je što sam primljena u radni odnos na ALU u Trebinju, gradu kroz koji sam prolazila dosta puta. Grad je super, sviđa mi se klima, blizu je mora, cijela atmosfera je fantastična. Srećna sam što sam ovdje, što ću upoznati ovaj grad i što ću se družiti sa njim", rekla je Jašarević.

Kao profesor i predavač radila je u Japanu, gdje je stekla iskustvo koje će, kako kaže, rado podijeliti studentima na trebinjskoj Akademiji.

"U Japanu se ulaže mnogo u kulturu, obrazovanje i vlada iz svog budžeta daje mnogo novca u naučno-istraživački rad. Mi pokušavamo da sa svojom kreativnošću studentima pružimo što bolje uslove za rad, a ti uslovi za rad moraju se konstantno unapređivati kako bi privukli studente sa svih prostora, ne samo okruženja", kazala je Jašarević.

Izložbi je prethodila sjednica dekana svih fakulteta koji pripadaju Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

To je bila prilika da se čelni ljudi, dekani upoznaju sa uslovima rada, problemima, kao i da popričaju sa profersorima i studentima ALU koja svake godine iznjedre po nekolikor diplomaca.

izlozba alu trebinje i sastanak dekana  univerziteta istocno sarajevo (1)