U Domu mladih održana je proslava povodom 15 godina od osnivanja Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji Sonata.

15 godina udruzanje sonata iz trebinja

Miholjka Janković, predsjednik ovog Udruženja kaže da vraćanje osmijeha na lice nekome ko je obolio od rođenja, prije ili poslije rata, znači mnogo za porodicu, ali i za društvo.

"Svi smo mi volonteri u ovom udruženju i ponosni smo na uspjehe koje smo ostvarili u našem radu. Počeli smo sa radom 1996. godine da se bavimo ovim poslom, ali 2000. godine je otvoren Centar za mentalno zdravlje i tad je počelo udruženje Sonata sa radom", kazala je Janković.

Ona je istakla da je kod čovjeka teško otkriti šta je to "boli me duša", ali da se isto tako to može primjetiti u pogledu oboljelog, a psihoterapeut svojim govorom sa boljelim.

"Pozivam sve one kojima je potrebna psihoterapija da dođu kod nas jer je to daleko korisnije od farmakoterapije. U našem udruženju imamo radionice šivenja, pletenja, heklanja, likovnu, literarnu sekciju...", zaključila je Janković.

15 godina udruzanje sonata iz trebinja

Povodom ove godišnjice u priredbi su učestvovali najmlađi iz dječije igraonice Ciciban koji su i ovom prilikom oduševili prisutne, učenici Muzičke škole Matija Tučić, Ana Dučić, Milica Manigoda i Marija Dimitrić, a član Sonate Nataša Stanić recitovala je svoje stihove.