Preduzeće "Svislajon grande" d.o.o. Trebinje kupilo je građevinsko zemljište površine preko 80 hektara u vlasništvu grada Trebinja na lokaciji Gomiljani - Dražinska Gora po cijeni od 4,10 KM po kvadratnom metru, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića i vlasnika pomenutog preduzeća Rodoljuba Draškovića.

rodoljub draskovic investicije trebinje nevesinje Po tom osnovu, u gradski budžet Draškovićevo preduzeće uplatiće oko 3,3 miliona KM.

Trebinjski gradonačelnik istakao je da daje punu podršku projektu "Grad sunca", naglašavajući da to predstavlja i nova radna mjesta i bolju turističku ponudu.

U realizaciji projekta svojim idejama i izgradnjom filmskog grada učestvovaće i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske, kroz Hidroelektrane na Trebišnjici.

Kako je Drašković ranije najavio, njegov plan je da kompleks bude izgrađen u narednih pet godina, te da će svake godine u njegovu izgradnju ulagati po 20 miliona evra.

Kompleks će, između ostalog, imati akva park, zatvoreni bazen olimpijskih predispozicija, filmski grad, sportske objekte, hotele sa pet zvjezdica, stazu za formulu jedan, golf terene, ulice i objekte u "srpskoj, turskoj i austrijskoj arhitekturi".