Poslije pola vijeka, do kraja 2015. godine počeće rekonstrukcija trebinjskog Doma kulture - danas Javne ustanove "Kulturni centar", vrijedna preko 800.000 KM, koje je obezbijedila Turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA.

dok kulture kulturni centar trebinje

Potvrdio je ovo za portal TrebinjeLive.info Dejan Bodiroga, direktor Kulturnog centra Trebinje, ističući da je u planu da se rekonstruiše biskopska sala, krov koji prokišnjava, fasada, oborinske vode oko objekta, mokri čvorovi, okolno uređenje, a ako ostane novca i bravarija i otvori.

"Ono što nije planirano da se rekonstruiše sa ovih 800.000 KM je pozorišna sala, ali će se, vjerovatno, već naredne godine u budžetu grada naći određeni dio sredstva, dok će se drugi dio tražiti kroz donacije", kazao je Bodiroga, dodajući da imaju u planu da urade objekat koji ne bi trebao da se adaptira u narednih dvadesetak godina.

Rekonstrukcija Doma kulture počeće čim se ispune zakonske procedure oko odabira izvođača radova, a to traje minimalno oko mjesec dana, napomenuo je Bodiroga.

On je podsjetio da od izgradnje Doma kulture nije bilo nikakvih kapitalnih investicija, sem prilikom osnivanja JU "Kulturni centar" kada je grad Trebinje prošle godine budžetom obezbijedio 33.000 KM.

"Od tog novca saniran je dio krova koji je prokišnjavao, promijenjeni su otvori na južnoj strani objekta, uređen je kancelarijski prostor i obezbijeđeni uslovi za Galeriju", rekao je Bodiroga.

Prema njegovim riječima, rekonstrukcija od novca TIKA radiće se po projektu Odjeljenja za prostorno uređenje i građevinarstvo, dodajući da su za realizaciju ovog projekta zaslužni gradonačelnik Slavko Vučurević i Mladen Ivanić, dok je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH.