U Domu mladih danas je održana centralna priredba povodom manifestacije Dječija nedjelja, koja se obilježava od 5. do 11. oktobra pod sloganom "Srećna djeca, srećni ljudi".

djecija nedjelja u trebinju 2015

U toku ovog perioda planirane su razne aktivnosti, kao što su Dani otvorenih vrata, međusobne posjete djece, posjete Dnevnom centru za stare, Gradskoj upravi.

Muziku, glumu, ples i recitaciju, najmlađi su pripremili u programu koji su prikazali u prepunoj sali Doma mladih. Učestvovale su tri osnovne škole sa područja Trebinja, Javna ustanova vrtić "Naša radost", Dječija igraonica "Ciciban" i obdanište Sveta Evgenija carica Milica.

Program je trajao simbolično - 45 minuta, koliko i jedan školski čas.

Uz pjesme "Kad se male ruke slože", dramsku priču "Djeda i repa" i pokretnu igru "Baš je dobro dobar biti", prisutne su oduševili mališani iz ustanove "Naša radost".

Hor "Čarolija" iz Dječije igraonice "Ciciban" pjevao je pjesme "Brazil, Brazil" i "Let, let, bubamaro", te svu djecu podigao na ples, dok je obdanište Sveta Evgenija carica Milica, uz recitaciju "Azbučna pjesma" i plesnu tačku "Kad se male ruke slože" - djecu upoznala sa azbukom.

djecija nedjelja u trebinju 2015

Malo stariji - učesnici iz Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" - Matija i Marija, recitovali su "Dječija prava" i "Kaži svoju muku", a iz škole iz Polica - Marija i Vuk su recitovali "Mamina odmjena" i "Oblast", dok su Kalina i Emilija iz škole iz Bregova izveli igrokaz "Školski razgovori".

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom grada Trebinja, a u saradnji sa ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, ministarstva porodice omladine i sporta i ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Priredbu je na radost djece vodio njihov omiljeni Darko Kurtović.