Košarkaši "Svislajon Leotara" večeras su u Trebinju, poslije ekipa Zrinjski, Dubrovnik, Široki i Rogaška iz Slovenije, u prijateljskoj utakmici pobijedili KK "Kakanj" rezultatom 87:78, po četvrtinama 20:16, 26:24, 19:18 i 22:20.

leotar kakanj prijateljska utakmica

Ovom pobjedom Trebinjci su se revanširali ekipi Kaknja za poraz koji su doživjeli u Ligi 12 prije nekoliko mjeseci. Tokom cijele utakmice igrači Leotara su bili u vođstvu. Samo početkom četvrte četvrtine gosti su došli do izjednačenja - 69:69, ali su domaći igrači smogli snage da smirenom igrom dođu do zaslužene pobjede od devet poena.

Večerašnja utakmica biće zapamćena po dobroj igri Dejana Šakotića, koji je dao 32 poena, uz pet trojki od sedam pokušaja. Takođe, istakli su se i Đurasović sa 14 i Rikalo sa 13 poena (šest skokova).

Trebinjcu su večeras igrali bez Aleksića i Radenkovića, za koga se očekuje da počne da igra za nekoliko dana.

Trener "Leotara" Dragoljub Vidačić kaže da je ovo veoma važna pobjeda, gdje su njegovi igrači ušli u seriju pobjeda u prijateljskim utamicama za razliku od prošle godine.

"Važno je da su pobijedili jednu ekipu koja igra atipično sa mogućnošću da mnoga toga preuzima u odbrani, u napadu igra široko, a svi igrači su rastom niži, ali su izuzetno snažni i skočni. Zato je teško iskoristiti prednost protiv njih ispod koša", kazao je Vidačić, dodajući da su njegovi momci dobro realizovali situacije u igri jedan na jedan, spolja pogodili veliki broj šuteva za tri poena i zahvaljujući tome pobijedili.

On je dodao da je bilo problema u igri i sa skokom u odbrani, ali da će se uz dobar rad u narednih desetak dana te nijanse ispratiti.

Do početka prvenstva Leotar će odigrati još dvije do tri pripremne utakmice.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 6, Pelkić, Mijović 6, Milanović 4, Rikalo13, Đurasović 14, Radenković, Sudžum 5, Ninković 7, Šakotić 32, Ukropina. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Kakanj": Dedić 9, Maksimović, Gojkovac, Mufljuzović 16, Merdanović 6, Đožić 4, Palavra 17, Tomić 17, Buza 5. Trener: Josip Pandža.