BILEĆA – „Trenteks“ uzeo u zakup dio preduzeća „Nikola Tesla“, posao za 100 radnika

Izvor: SRNA Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 07. 10. 2015. - 15:04h

Preduzeće „Trenteks“ uzelo je pod zakup dio tekstilnog preduzeća „Nikola Tesla“ u Bileći u kome će u narednom periodu na dvije linije biti zaposleno stotinjak radnika.

tekstilna industrija nikola tesla bileca proizvodnja

Pomoćnik ministra industrije Republike Srpske Milorad Motika istakao je da će na ovaj način biti oživljena tekstilna industrija u Hercegovini i da će sigurnog posla biti za radnice koje su u preduzeću „Nikola Tesla“ trenutno višak.

On je naveo da ovo preduzeće trenutno zapošljava oko 150 krojačica i da je njih četrdesetak zaposleno po ugovoru na određeno vrijeme, te da će one najvjerovatnije preći kod novog poslodavca koji redovno izmiruje svoje obaveze.

Motika je ukazao na od ranije dobra iskustva sa „Trenteksom“ koji već nekoliko godina posluje u trebinjskom „Novoteksu“.

Motika se danas sastao i sa novim direktorom preduzeća „Nikola Tesla“ Persom Ćuk iz LJubinja.

Izvršni direktor „Trenteksa“ Denijel Kozličić rekao je da ovo preduzeće ima realnu potrebu da primi više stotina radnika u Hercegovini, napominjući da je slab odziv za ovaj posao.

„Bileća je dugoročno najbolji izbor jer je u ovoj opštini otvorena srednja tekstilna škola“, kaže Kozličić.

On je dodao da u pogonima koje su zakupili u Bileći može odmah da počne proizvodnja i da ima mjesta za stotinjak radnica, te da će plate kao i do sada biti redovne, a biće formirane prema već ustaljenim normama ovog preduzeća.

Kozličić je podsjetio na uspješan poslovni put „Trenteksa“ i dodao da je to vodeća firma za proizvodnju HTZ opreme, koja izvozi na inostrana tržišta.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja