Funkcioner Demokratskog fronta /DF/ Nebojša Medojević izjavio je da se demonstranti ispred Skupštine Crne Gore već deveti dan bore za Crnu Goru nezavisnu od kriminala i mafije, te pozvao ostatak crnogorske opozicije da se bez obzira na razlike pridruži protestima.

Protesti podgorica crna gora

"Neki su vjerovali da se prvo može praviti država pa demokratija, ali se sada kaju. Borimo se za demokratsku državu jer je samo takva nezavisna. Sada je privatna država Mila Đukanovića i njegovih prijatelja", rekao je Medojević okupljenim građanima.

Na sinoćnjim protestima ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici okupilo se oko hiljadu građana, a na bini je postavljen prazan "Obodov" frižider otvorenih vrata.

Protestne šetnje u organizaciji DF-a održane su jče u više crnogorskih gradova.

Zamjenik direktora crnogorske Uprave policije Nikola Janjušević rekao je da su protestne šetnje završene i da nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

On je naveo da je u Nikšiću u protestnoj šetnji učestvovalo oko 200 građana, u Pljevljima 100, Herceg Novom 70, Danilovgradu 60, Baru 50, Bijelom Polju 90, Budvi oko 50 građana i Tivtu oko 30 građana.

Janjušević je rekao da je šetnji u gradskoj opštini Golubovci prisustvovalo oko 30 građana, Kotoru 23, na Cetinju 10 i u Šavniku pet građana.

Povorku u Budvi predvodio je poslanik DF-a i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović koji je poručio da se protesti neće skloniti ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici dok ne bide ispunjen osnovni zahtjev, a to su slobodni izbori.

Lideri DF-a su prije devet dana, 27. septembra, saopštili zahtjeve koji su upućeni predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i poslanicima u crnogorskom parlamentu.