Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je cilj projekata, koji bi trebalo da budu realizovani u Trebinju, razvijanje turističkih potencijala Trebinja, kako bi se turisti u tom gradu zadržali više od jednog dana, koliko se sada zadržavaju.

milorad dodik Dodik je istakao da je važno i to što se u Trebinju realizuje dogovor o izgradnji novih sadržaja u blizini grada, koji treba da prošire turističku ponudu, a među kojima će biti više rekreativnih objekata, kao i filmski grad.

Predsjednik Srpske je podsjetio da se još u vrijeme prenosa kostiju pjesnika Jovana Dučića u Hercegovačku Gračanicu, u Trebinju, znalo da će biti aktivnosti u vezi sa oživljavanjem prostora na lokalitetu Crkvina.

Dodik je novinarima u Banjaluci izjavio da je predviđena gradnja multipleksa u okviru kojeg će biti smješteno nekoliko javnih institucija koje će biti stjecište za razne kulturne događaje, kao i određenih komercijalnih objekata.

Dodik je naveo da je raspisan međunarodni konkurs na koji se javilo osam ili devet autora, te da je, prema odluci komisije, izabran najbolji, te da će realizacija planiranog trajati niz godina.