Trebinjski NDP neće podržati kandidaturu Slavka Vučurevića za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima jer smatra da je on "najveći promašaj Saveza za promjene" i da mu ne mogu dozvoliti još jedan mandat.

slobodan saraba

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Slobodan Šaraba istakao je da Gradski odbor NDP-a smatra da je Vučurević ličnost koja ne može dobiti izbore jer "veoma loše radi" i miješa politiku i lične stvari.

Šaraba je na konferenciji za novinare rekao da trebinjski NDP neće podržati ni kandidaturu Emira Kusturice za gradonačelnika jer on nije Trebinjac.

"Gradonačelnik treba da bude čovjek iz ovog grada, a ne neko ko je prije godinu dana došao u ovaj grad", ocijenio je Šaraba.

On je rekao da i vlast i opozicija u Trebinju sve više "svojata" predsjednika koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljuba Draškovića, nakon najave o njegovim milionskim investicijama u ovaj grad, i žele pred izbore da se slikaju sa njim.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović smatra da je "Trebinje interesantno svima" i da sa spiskom kandidata za gradonačelnika treba da izađu i SDS i NDP i pronađu najbolje rješenje za izbor prvog čovjeka Trebinja.

"Da Trebinje nije interesantno, ne bi Kusturica izbacivao svoju kandidaturu godinu dana prije izbora", mišljenja je Krsmanović.

Vučurević: NDP me nije podržao ni na prethodnim izborima

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da NDP ne može da uskraćuje njegovu kandidaturu za gradonačelnika, jer ga nisu podržali ni na prethodnim izborima.

"Ako to kaže /predsjednik Gradskog odbora NDP-a/ Slobodan Šaraba onda je sigurno da će pobijediti kandidat Saveza za promjene", rekao je Vučurević, komentarišući Šarabinu izjavu da je aktuelni gradonačelnik Trebinja "najveći promašaj Saveza za promjene" i da mu ne mogu dozvoliti još jedan mandat.
Vučurević je rekao da mu nije jasno "da li to Šaraba izjavljuje u svoje ili u ime oba člana trebinjskog NDP-a".

"Šaraba je i u odborničke klupe došao sa tri člana, a sada je ostao sam", rekao je Vučurević novinarima u Trebinju.