Košarkaši "Svislajon Leotar" u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedili su Široki iz Širokog Brijega rezultatom 86:74, po četvrtinama 25:23, 22:16, 19:20, 20:15.

leotar siroki prijateljska utakmica

Početak utakmice pripao je domaćim košarkašima koji su poveli 12:2, ali su gosti nakon deset minuta igre smanjili zaostatak na dva poena razlike 25:23. U drugoj četvrtini Leotar je u jednom periodu igre napravio seriju 12:0, i na odmor se otišlo sa rezultatom 47:39.

Drugo poluvrijeme domaćini su održavali razliku, a u jednom momentu gosti su zaostajali 16 poena. Do kraja utakmice smanjili su na 12 poena razlike tako da je konačan rezultat 86:74.

Nakon utakmice treneri obje ekipe dali su kratak komentar večerašnje utakmice.

Trener gostiju Damir Vujanović kaže da je ekipa relativno mlada, te da i iz toga razloga ima oscilacija u igri.

"Naš prioritet je rad sa mladima. Otišlo nam je šest igrača i ekipa je mlada i biće vjerovatno puno oscilacija u našoj igri. Nadamo se plasmanu u Ligu 6", kazao je Vujanović.

Dragoljub Vidačić, trener Leotara, kaže da je večerašnja utakmica bila najbolja u dosadašnjem pripremnom periodu njegove ekipe.

"Ušli smo malo i u formu šuta, što nismo imali do sada u ovim pripremnim utakmicama, a i to je razlog što smo imali konstantnu prednost. Što se tiče same igre, tu ima još dosta nijansi koje treba ispraviti i nadam se da će se povratkom centra Radenkovića lopta spuštati više u reket, to jest da će naša igra biti malo bolje raspoređena", kazao je Vidačić.

Leotar je igrao bez povrijeđenih - kapitena Vladimira Aleksića i Miroslava Radenkovića. KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 4, Pelkić 18, Mijović, Milanović 4, Rikalo 11, Đurasović 13, Radenković, Sudžum 8, Ninković 10, Šakotić 18. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Široki": Zadro, Ćorić 12, Segarić 8, Šušak, Zubac, Novačić 19, Kovačević 4, Čolak 14, Vranješ 2, Karačić 8, Prskalo 4, Mikulić 3. Trener: Damir Vujanović.