Prema najnovijem istraživanju, psiholozi tvrde da je davanje pametnih uređaja bebama poput aj peda, ravno zlostavljanju jer je to kao da se igramo “ruskog ruleta” sa njihovim razvojem.

Djeca tehnologija

Doktor Ričard Haus tvrdi da su uređaji poput tableta nepotrebni, neprikladni i štetni za malu djecu.

Dr. Haus, koji je pokrenuo kampanju "Too Much, Too Soon", sproveo je svoja istraživanja u osnovnim školama, i konstatovao je da su mladi sve više zavisni od pametnih uređaja.

Prilikom pisanja za magazin “Nursery World” on je izjavio da je davanje tableta ili aj peda bebama i maloj djeci veoma uznemiravajuće jer elektronske slike koje djeca na taj način vide dovode do “iskrivljenog iskustva svijeta”.

"Zašto zbunjivati djecu kada su jedva počela da razumijeju ovaj svijet, ne treba ih uvoditi u virtuelni, tehno-magijski svijet", istakao je psiholog.

Isto tako dr. Haus je ukazao i preporučio da djeca mlađa od dvije godine ne smiju da koriste nikakvu tehnologiju, pogotovo ekrane, a da stariju djecu roditelji treba da ograničavaju da ih što ređe koriste.

"Čini se da arogancija moderne tehnologije ne poznaje granice. Na osnovu onoga što sam tvrdio ovde, davanje aj peda bebama je ravno zlostavljanju djeteta", dodao je doktor Haus.