HERCEG-NOVI - Svečanim otvaranjem, sinoć je na teniskim terenima SBS na Toploj počelo 38. novinarsko prvenstvo svijeta u tenisu, koje je okupilo oko stotinak takmičara iz 16 reprezentacija - Austrije, BiH, Srbije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i Crne Gore, a koji će se do 26. septembra nadmeti u osam kategorija za visok plasma finala i prva mjesta.

herceg novi

Prvenstvo je otvorila Nataša Aćimović, predsjednik hercegnovske opštine, naglasivši da će u narednoj sedmici Herceg-Novi zahvaljuljujući novinarima-teniserima biti svjetski grad tenisa koji je sa ovolikim brojem učesnika u komunikaciji sa cijelim svijetom.

"Sada ste u prilici da odmjeravate snage novinarskog pera i reketa i pokažete šta je teže, kada je ljepše, a kada lakše. Ovo su vaši dani i uživajte u igri u gradu gdje tenis ima tradiciju, a nagrade i uspjesi će doći sami od sebe", Aćimovićeva.

U ime organizatora, prije otvaranja, učesnike prvenstva je pozdravio Veselin Drljević, predsjednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore, poželjevši svojim kolegama novinarima ugodan boravak u gradu pod Orjenom i Crnoj Gori, kao i dobre rezultate.

Svoje kolege novinare pozdravio je i Bojan Buđa, predsjednik Svjetske novinarske asocijacije tenisera, koji je novinarima-teniserima poželio dobre rezultate, a organizatorima se zahvalio za veliko bokeljsko srce gostoprimstva.

Na otvaranju prvenstva, čiji je organizator Udruženje sportskih novinara Crne Gore, a pokrovitelj Turističkaa organizacija i opština Herceg-Novi, učestvovali su Gradska muzika Herceg-Novi, mažuretke plesnog kluba Diano, solistkinja mažoret kluba „Lili“, folklorna grupa KUD „Sloga“ iz Đenovića.

Takmičenja su počela danas na teniskim terenima SBS na Toploj i Sportskom centru "Igalo".

 novinarsko prvenstvo u tenisu herceg novi