IZ EPARHIJE ZHiP PORUČUJU Ako nam se Đurkovići obrate, pritećemo u pomoć

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 19. 09. 2015. - 11:20h

U Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj ističu da će, ukoliko im se porodica Đurković koja je juče deložirana iz stana koji potražuje ova eparhije, obrati za pomoć – priteći da pomognu kao što su i do sada mnogima činili.

gordana djurkovic delozacija eparhija zhip 008

„Ukoliko nam se, pored sve nanesene nepravde i omalovažavanja, gospođa Đurković obrati za pomoć, mi ćemo, ne gledajući na nanesene uvrede, priteći u pomoć kao što smo i do sad uistinu mnogima pomagali. Jer je naša radost u službi da pomažemo, a dužnost nam je takođe da od predaka ostavljeno, a od komunista nasilno oteto vraćamo, čuvamo i unapređujemo, te da onima koji dođu iza nas ostavimo bolje nego što smo sami zatekli“, kaže se u saopštenju Eparhije ZHiP.

U saopštenju se naglašava da je 20. 5. 1961. godine nacionalizovana stambena zgrada Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju, te da je Eparhija 1996. godine ponovo stekla vlasništvo nad tom zgradom.

„Nosioci stanarskog prava na dva stana u pomenutoj zgradi bile su gospođa Draginja Đurković i gospođa Stanojka Popović, koje su se u međuvremenu upokojile“, ističe se u saopštenju Eparhije, u kome se dodaje da Miljan Đurković /sin Draginje Đurković/ nije bio nosilac stanarskog prava niti član porodičnog domaćinstva, što je jedan od uslova za korištenje prava na otkup stana.

Crkveni stanovi kao privatno vlasništvo ne mogu biti predmet privatizacije, to jest otkupa stanova od strane nosioca stanarskog prava na osnovu Zakona o privatizaciji državnih stanova, kaže se u saopštenju Eparhije.

„Porodica Đurković, koja dugi niz godina neovlašteno koristi crkvenu imovinu, nijednom se nije obratila Eparhiji ili nadležnom episkopu u cilju iznalaženja drugačijeg rješenja“, navode iz Eparhije.

Porodica Đurković juče je deložirana iz stana u centru Trebinja, koji je 1996. godine ugovorom o poklonu Božidar Vučurević poklonio Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Đurkovići su kategorični da odluke suda nisu ustavne i zakonite, kao i da će pravdu potražiti pred sudom u Strazburu, najavljujući tužbe protiv grada Trebinja i Republike Srpske.

Oni su, kako su naveli, legalno i legitimno otkupili stan i ugovor o otkupu ovjerili u sudu u februaru 2002. godine, dok je već u maju Eparhija podigla tužbu.

„Stan, povšine od 112 kvadratnih metara u ulici Kralja Petra u posjedu je moje porodice već 63 godine, a regularno je otkupljen prije 13 godina od tadašnje Opštine Trebinje“, kažu Đurkovići.

TAGOVI:

Komentari

„Ukoliko nam se, pored sve nanesene nepravde i omalovažavanja, gospođa Đurković obrati za pomoć, mi ćemo, ne gledajući na nanesene uvrede,…’’
Ово глагољање: “sve nanesene nepravde i omalovažavanja“ и “ne gledajući na nanesene uvrede“ су врхунац јеврејског фарисејског лицемјерства. Избаце породицу на улицу, у својеврсни пакао (Јер шта ће сада и куда ће? На врбу? Или некоме такође несрећном на терет?), а себе сматрају жртвом и приказују се невиним, поштеним и светим. И сада им нуде помоћ? Не рекоше какву. Да ли стан за несрећнике? Не, нипошто. Побогу, па Црква није материјалистичка бизнис корпорација, већ овоземаљски ентитет, стално пребивајући у Духу Светом (који столује у некој далекој невидљивој галаксији на крају Васионе).
Црква (владике и попови) никада ништа нису својим рукама створили, неке некретнине Србском народу поклонили или оставили. Напротив. Увијек су живјели на грбачи Србског народа као паразити и са Ватиканом кроз читаву историју очијукали. Од народа створено, а од будала и лопова из тог народа, њима поклоњено, они то сада сматрају својом стеченом имовином, коју они могу да крчме како хоће.
“te da onima koji dođu iza nas ostavimo bolje nego što smo sami zatekli“. Ко су ти који долазе иза њих? Не изустише јасног слова. Да ли попови овдје мисле на своју дјецу? Сигурно не на народ Србски. Јер да их је брига за, не би се грлили и љубили са Ватиканцима. Сјећали би се Јасеновца, Јадовна и безбројних јама у које су Ватиканци клали и бацали народ Србски.
Ваистину, њих само занимају некретнине и паре (зато се грле са Ватиканцима). А брига за Србе? Па, Србе на врбе, односно улицу!
/На дан: Чудо светог архангела Михаила/

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
7.000+
dnevnih
posjeta
220.000+
mjesečnih
čitanja
520.000+
mjesečnih
pregleda stranica
17.600+
fejsbuk
sviđanja