Na talasima "Radio Trebinja" danas će se emitovati 777 izdanje kultne emisije "Top 7", koju već 17 godina vodi i uređuje Darko Kurtović.

darko kurtovic

Ideja za emisijom došla je sama po sebi, a i Darkova želja je bila da radi na radiju. Tadašnji urednik pokojna Smilja Perović pozvala ga je na razgovor, a 'u glavi' je već imao koncept emisije, koju bi činili domaća muzika, alternativna - pank, pop, bez narodnjaka. Smilja je koncepciju odmah prihvatila, a emisija je od početka imala takmičarski karakter.

"To je zaživjelo 15. oktobra 1998. godine, i emisija je trajala od 14.00 do 15.00 sati, a pobjednik prve emisije je bila grupa'Montenigersi' sa pjesmom '2028. udariće nas kamen iz kosmosa'. Ta pjesma postala je hit na našim prostorima, kao i ova emisija koja traje već 17 godina", kaže Darko za TrebinjeLive.

Emisija je na samom početku imala veliku slušanost, pa su slušaoci kako iz Trebinja, tako i iz regije tražili da traje duže od predviđenog termina.

"Od tada je termin emisije od 13.30 do 15.00 sati", ističe Kurtović, koji emisuju vodi pod pseudonimom 'Bruno X", koji je sam sebi dao, jer su mu rekli da uzme neko umjetničko ime.

U ovoj emisiji osim domaćih i stranih popularnih grupa, često se puštaju i trebinjske grupe i pjevači, kađe Darko, pozivajući još jednom sve grupe i pjevače koji imaju demo snimak da dođu u njegovu emisiju i na taj način dospiju do slušalaca.

"Moram naglasiti da je u emisiji bilo i dosta svirki uživo, poput grupe Aleksandrija u akustičnoj verziji", dodaje popularni Bruno X, napominjući da se na kraju godine bira 'hit godine', trudeći se da ne budu isti, već u svakoj emisiji originalni.

Od samog početka Darko je imao pomoć tonaca, koji takođe imaju svoja umjetnička imena - DJ Zoka, DJ Nuna, DJ Milko, DJ 'Ajs Men', DJ Keli i  mnogi drugi.

Ipak, sve se mijenjalo samo je Bruno X uvijek za pultom i slušamo ga četvrtkom od 13.30 sati.