Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su usvojili izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine prema kome su budžetski prihodi oko 9.163.000 KM, dok su rashodi bili oko 8.288.000 KM, pa je bruto suficit oko 876.000 KM. skupstina grada trebinje

Odbornici iz opozicionih političkih partija ponovili su da je budžet potrošački, da se neracionalno troši novac i da rastu rashodi za plate.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Zdravko Butulija rekla je da je grubo kršen Zakon o javnim nabavkama, da je budžetski novac trošen na "neko besmisleno putovanje u Švajcarsku", te se kupovao skupocjeni automobil za potrebe gradske uprave.

Odbornik Napredne Srpske Srđan Bubalo smatra da se "samo putovalo i odmaralo".

Opozicioni odbornici su oštro kritikovali što sjednica lokalnog parlamenta nije održavana 110 dana, napominjući da su očekivali da će upravo zbog negativnog revizorskog izvještaja Skupština biti zakazana ranije.

Na sjednici je usvojena odluka o razrješenju Pera Jelačića, načelnika Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije, a na njegovo mjesto imenovan je Dejan Kovač.

Mladen Đurić razriješen je funkcije v.d. direktora "Trebinjestana", a na njegovo mjesto imenovan je Duško Rogan.

Odbornici su odlučili da grad učestvuje u kupovini stanova za trajno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca Radoslava Miletića i Danila Škora.

U kupovini dva dvosobna stana grad će učestovovati sa 20 odsto od tržišne vrijednosti objekata, dok će ostatak finansirati Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.