U redove Košarkaškog kluba "Svislajon Leotar" posljednjih dana stigli su Nikola Đurasović i Miroslav Radenković, a trener Dragoljub Vidačić uveliko priprema ekipu za predstojeću sezonu.

leotar sparsi

Sve što je planirano od priprema urađeno je u proteklom periodu, kaže za TrebinjeLive Dragoljub Vidačić, trener "Leotara", koji će i ove sezone predvoditi Trebinjce sa klupe.

"Koristimo to što je veliki broj igrača ostao od prošle godine i sada pokušavamo da se bolje spremimo i da neke nove stvari što prije uvježbamo i primjenimo u igri", istakao je Vidačić.

On je dodao da treba iskoristiti prisustvo mladih košarkaša iz Trebinja, koji su pokazali zavidan kvalitet i angažovanost, a koji bi uz pomoć iskusnijih postigli dobar rezultat.

"Sve pozicije u timu su popunjene. Ako nas zdravlje posluži, na svakoj poziciji imamo po dva igrača, a neki od njih mogu da igraju i na više pozicija", napomenuo je Vidačić.

Trener trebinjskih košarkaša kaže da su tridesetogodišnjaci u timu u idealnoj fizičkoj formi, jer vode računa o svom zdravlju, misleći na Pelkića, Đurasovića i Radenkovića.

"Tako da ništa ne smetaju godine, a i mlađi se imaju na koga ugledati", rekao je Vidačić, dodajući da mladim igračima trebaju jaki i kontinuirani treninzi, utakmice i takmičenja.

On je zaključio da od svojih izabranika očekuje da igraju dobro na terenu, jer svako od njih ima svoje obaveze u igri, ali i želju da bude što bolji, dok se od mladih igrača očekuje napredak.

CILJ JE LIGA ZA PRVAKA

dragoljub vidacic

Ovogodišnji cilj stručnog štaba, uprave i košarkaša "Svislajon Leotara" je borba za ulazak u Ligu za prvaka BiH, kaže Vidačić.

"Za to će nam trebati malo više brzine i kreativnosti u igri - da budemo malo tečniji u igri i malo ljepši za gledanje", rekao je Vidačić,

Do početka prvenstva u oktobru Trebinjci će odigrati desetak prijateljskih utakmica, što će biti dovoljno da se pripreme za novu takmičarsku sezonu.