U narednom periodu, nove direktore dobiće Bolnica Trebinje, područna jedinica Poreske uprave Trebinje, Elektrohercegovina, Pošta, Zavod za zapošljavanje. S druge strane, nove izvršne direktore dobiće Hidroelektrane na Trebišnjici i Elektroprivreda Republike Srpske.

trebinje grad

Na čelo Bolnice Trebinje umjesto Zdravke Vreće, doći će pravnik Vaso Mijanović, saznaje TrebinjeLive, dok će Dragana Taraila u Poreskoj upravi na direktorskoj poziciji zamijeniti Mirko Ćurić, nekadašnji šef Odsjeka opštinske civilne zaštite.

Vladislav Vladičić, aktuelni direktor Elektrohercegovine, biće postavljen za predsjednika Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, dok će na njegovo mjesto doći kadar Socijalističke partije. Riječ je o Draganu Saviću iz Nevesinja.

Socijalisti će dobiti i određena mjesta izvršnih direktora u Hidroelektranama na Trebišnjici i HE Dabar. Oni će, kako saznajemo, zamijeniti kadrove SNSD-a Ljuba Vukovića i Blagotu Markovića. U elektroenergetskom sektoru naći će se i kadar DNS-a Petar Ivanković i to, takođe, na funkciji izvršnog direktora.

I radna jedinica „Pošte Srpske“ u Trebinju dobiće novog direktora, ali se o njegovom imenu još uvijek ništa ne govori. Nezvanično, rezervisana je za kadra SNSD-a, kao i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, filijala u Trebinju.

U Elektroprivredi Republike Srpske, naša saznanja kažu, direktor finansija ostaće Blagoje Šupić, dok će Branislavu Milekić, generalnog direktora ovog holdinaga, zamijeniti ponovo kadar SNSD-a.

Ni ovoga puta, kako saznajemo, to mjesto neće pripasti kadru iz Hercegovine, a na čelu najznačajnijeg preduzeća Srpske trebao bi se naći Željko Kovačević, nekadašnji ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

Međutim, za tu poziciju kandidat je i Igor Radojičić.

Konačni koalicioni dogovori oko preostalih direktorskih mjesta vladajućih stranaka - SNSD-SP-DNS trebali bi da budu postignuti do sredine oktobra.