Poznati srpski glumac Predrag - Miki Manojlović stigao je u Trebinje, gdje je već danas počeo snimati prve scene za jednu od glavnih muških uloga filma Emira Kusturice "Na mliječnom putu".

Miki manojlovic u trebinju

"Sve su uloge zahtevne, tako da i ovu, kao i sve druge, shvatam ozbiljno. Ja imam ulogu starijeg brata Slobode Mićalović, koja odranije snima ovde u Trebinju", rekao nam je kratko Manojlović.

Kaže da Kusturičin film nije jedini projekat na kojem trenutno radi jer je angažovan na novoj postavci "Romea i Julije" koju je radio sa albanskim, kosovskim i srpskim glumcima.

Iako je čast svakog glumca raditi s Emirom Kusturicom, Miki Manojlović ne negira da je u pitanju zaista veliko rediteljsko ime, ali nikad nije imao snove da glumi u nekom ostvarenju i da s nekim posebnim sarađuje.

"Ja ne znam šta me ovde u Trebinju čeka. Emir i ja smo potpuno novo iskustvo za mene, u koje još ne znam kako da krenem jer, ako krenem da upotrebljavam stara iskustva - onda to neće ništa valjati, pa je potrebno samo to da sam svestan da znam da malo toga znam kad ulazim u novi projekat. Moram biti svestan da ulazim u novi proces, gde je potrebno novo stvaranje i istraživanje, a ne da se koristi neka formula po kojoj ja ne znam da radim i zato sam kroz sve uloge prolazio vrlo duboko i, kako kažu, vrlo uspešno", zaključuje Manojlović.

Kaže da ne želi da priča o projektima koje nije doveo do kraja.

Ni o "Mliječnom putu" nije želio govoriti mnogo, već samo da je u pitanju složen film, sa predivnim scenariom, a njegova uloga je takva da će na snimanje dolaziti više puta.