Za pet porodica koje su u proteklom ratu izbjegle na područje grada Trebinja danas su uručene poljoprivredne mašine, dok su jednoj porodici dodijeljena novčana sredstva u iznosu od 4.000 KM za pokretanje vlastitog biznisa.

donacija za izbjegle u trebinje

Ugovore su sa predstavnicima porodica potpisali gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predstavnik fondacije CRS Sretan Ćemalović, a okviru implementacije programa "Pomoć u održivosti korisnicima regionalnog stambenog projekta", za koji je sredstva obezbijedila vlada SAD-a.

"Ovo je jedan od segmenata gdje grad Trebinje i ova fondacija rade. Mislim da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju i otvoriti neka nova polja u kojima ćemo našim građanima omogućiti da kroz donacije dobiju značajna materijalna sredstva", kazao je Vučurević, dodajući da će na taj način biti realizovan i održiv povratak ovih porodica.

Prema riječima Sretana Ćemalovića, ispred fondacije CRS, današnja donacija predstavlja značajnu pomoć povratnicima u ekonomskoj održivosti na području Trebinja.

"Moram da podsjetim da je CRS i prošle godine podržao četiri porodice i ta aktivnost je danas nastavljena", kazao je Ćemalović.

U prosjeku, svaka porodica dobila je po 4.000 KM i to tri motokultivatora, plastenik i alat za parketara.

"Dobio sam motokultivator. Ova donacija mi mnogo znači, jer se bavim poljoprivredom, koja poprilično doprinosi za kućni budžet", rekao je Duško Anđušić, koji je izbjegao iz Dubrovnika.