POLJOPRIVREDNA MEHANIZACIJA Izbjeglim u Trebinju oprema vrijedna preko 20.000 KM

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 10. 09. 2015. - 13:30h

Za pet porodica koje su u proteklom ratu izbjegle na područje grada Trebinja danas su uručene poljoprivredne mašine, dok su jednoj porodici dodijeljena novčana sredstva u iznosu od 4.000 KM za pokretanje vlastitog biznisa.

donacija za izbjegle u trebinje

Ugovore su sa predstavnicima porodica potpisali gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predstavnik fondacije CRS Sretan Ćemalović, a okviru implementacije programa „Pomoć u održivosti korisnicima regionalnog stambenog projekta“, za koji je sredstva obezbijedila vlada SAD-a.

„Ovo je jedan od segmenata gdje grad Trebinje i ova fondacija rade. Mislim da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju i otvoriti neka nova polja u kojima ćemo našim građanima omogućiti da kroz donacije dobiju značajna materijalna sredstva“, kazao je Vučurević, dodajući da će na taj način biti realizovan i održiv povratak ovih porodica.

Prema riječima Sretana Ćemalovića, ispred fondacije CRS, današnja donacija predstavlja značajnu pomoć povratnicima u ekonomskoj održivosti na području Trebinja.

„Moram da podsjetim da je CRS i prošle godine podržao četiri porodice i ta aktivnost je danas nastavljena“, kazao je Ćemalović.

U prosjeku, svaka porodica dobila je po 4.000 KM i to tri motokultivatora, plastenik i alat za parketara.

„Dobio sam motokultivator. Ova donacija mi mnogo znači, jer se bavim poljoprivredom, koja poprilično doprinosi za kućni budžet“, rekao je Duško Anđušić, koji je izbjegao iz Dubrovnika.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
7.000+
dnevnih
posjeta
220.000+
mjesečnih
čitanja
520.000+
mjesečnih
pregleda stranica
17.600+
fejsbuk
sviđanja