Bilećki "Vodovod" je prvi put u posljednjih 11 godina preduzeću "Elektro-Hercegovina" platio račun za struju od 34.000 KM za juli ove godine, rekao je Srni direktor "Elektro-Hercegovine" Vladislav Vladičić.

bileca

Iz ovog bilećkog preduzeća, koje "Elektro-Hercegovini" duguje oko sedam miliona maraka za utrošenu električnu energiju, stigla su obećanja da će ubuduće nastaviti plaćanje svojih faktura u kontinuitetu.

Vladičić kaže da su u toku pregovori na koji način da se izmire dugovanja i izražava nadu da će biti realizovani raniji dogovori prema kojima bi "Vodovod" trebalo da plati utrošenu energiju sa reprogramom na 15 godina, a da se dio kamata otpiše na preporuku Vlade Republike Srpske.

Da bi "Vodovod" mogao da posluje u skladu sa zakonom, "Elektro-Hercegovina" je tom preduzeću izašla u susret i skinula blokadu sa njihovih računa, koje može blokirati u svakom trenutku ukoliko ne budu izmirivali obaveze.

Vladičić kaže da "Elektro-Hercegovina" nema većih problema, niti dugovanja što se tiče ostalih preduzeća i javnih ustanova na području Hercegovine, te da je naplativost, uopšte na zavidnom nivou.

"Za prvih osam mjeseci 2015. godine `Elektro-Hercegovina` je naplatila 1.137.000 KM ili za 6,43 odsto više u odnosu na isti period prošle godine", reka je Vladičić i dodao da je ovakva naplativost ostvarena zahvaljujući dobroj organizaciji preduzeća, privredi, građanima i svima koji su svjesni da se električna energija, kao i druga roba, mora plaćati.

Da svojim potrošačima izlazi u susret "Elektro-Hercegovina" je pokazala i uvođenjem prakse prema kojoj najugroženijim stanovnicima sa područja koje pokriva ne isključuje u potpunosti električnu energiju već im dozvoli minimalnu potrošnju, kako djeca i cijela porodica ne bi ostali bez osvjetljenja.