Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je da se očekuje priliv migranata u BiH i da nijedna zemlja nikada u potpunosti nije spremna za takve slučajeve, ali da vjeruje da će nadležne institucije znati da odgovore na ovo pitanje.

mladen bosic i slavko vucurevic u trebinju

"Ovdje ljudi znaju da se nose sa vanrednim situacijama što se pokazalo i prilikom posljednjih poplava u Republici Srpskoj, tako da vjerujem da će na svim nivoima, ukoliko dođe do toga, znati šta treba da rade", rekao je Bosić novinarima u Trebinju.

On je istakao da je Srbija pokazatelj razumijevanja nevolja sa kojima su susreću migranti.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, Bosić, koji je i lider SDS-a, kritikovao je odnos Vlade Republike Srpske prema lokalnim zajednicama, navodeći da "proces oduzimanja ingerencija lokalnim zajednicama traje i da je u fazi pritisak na opštine da se one zadužuju za kredite koje treba da uzme Vlada Srpske".
Bosić je izrazio nezadovoljstvo radom Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ i Tužilaštva BiH jer, kako je rekao, nisu ništa uradili na onome što im je zakonska obaveza, odnosno na procesuiranju međudržavnog i međuentitetskog kriminala".

Komentarišući Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991-1996. godina, koji će biti razmatran na Šestoj sjednici parlamenta Srpske, on je mišljenja da je "u pitanju politika i pokušaj slabljenja SDS-a".

Govoreći o kandidaturama za sljedeće lokalne izbore, predsjednik SDS-a smatra da je još rano za tu priču, ali da će u onim opština gdje je to moguće, kao što je slučaj sa Trebinjem, sve stranke Saveza za promjene stati uz jednog kandidata.

Na pitanje da li će SDS kandidovati svog člana za gradonačelnika Trebinja i da li SDS ima "jakog" kandidata s obzirom da im to mjesto pripada po koalicionom dogovoru, Bosić je izbjegao konkretno da odgovori, ističući da će sa koalicionim partnerima razgovarati koje je rješenje najbolje.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je Bosića upoznao o aktuelnim problemima u lokalnoj zajednici, izražavajući zadovoljstvo radom Saveza za promjene koji je, kako je rekao, čvrst i stabilan.