Šefovi opozicionih partija sve su češće u Hercegovini, a nezaobilazna tema svih razgovora je kandidatura Emira Kusturice za gradonačelnika Trebinja o kojoj opozicioni lideri imaju slično mišljenje.

rodoljub draskovic investicije trebinje nevesinje

Mladen Ivanić je Kusturicu kao kandidata odavno precrtao, a ta priča smiješna je i prvom čovjeku SDS – a Mladenu Bosiću.

“Gledam kao na šalu, kao na vic. To bi bilo iznenađenje da čovjek koji nema nikakve veze sa problemima ovih građana postane gradonačelik Trebinja. Ja jednostavno to ne mogu da zamislim”, rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Iako tvrde da Kusturicu nisu ozbiljno shvatili, opozicioni lideri u Trebinju već zbijaju redove.

Donedavno su ambicije da sjednu u gradonačelničku fotelju imali SDS – ov Slobodan Prtilo, nezavisni kandidat i Bosićev savjetnik Nebojša Vukanović i gradonačelnik Slavko Vučurević.

Ipak, Ivanić i Bosić su izgleda prelomili, Savez za promjene će na jugu Srpske imati zajedničkog kandidata, a o imenima će tek za koji mjesec, jasan je lider SDS – a.

“U Trebinju je sigurno moguće da izađemo jedinstveno na sljedeće izbore, da svi stanemo iza zajedničkog kandidata u ovom trenutku nismo pričali oko imena kadidata”, objasnio je Bosić.

Savez za promjene nema alternativu u budućnosti i da moramo onako kako smo to radili na prošlim lokalnim izborima nastupamo i obezbijedimo kontinuitet ove vlasti i na sljedećim izborima, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Iako ih najavljena kandidatura proslavljenog režisera još nasmijava, lokalni političari su svjesni da Emiru Kusturici na megdan ne može bilo ko, pa i oni u tom slučaju pripremaju rezervnu strategiju.

Kako ATV saznaje, najviše bi im odgovaralo da u priču o zajedničkom kandidatu uključe nekog uspješnog privrednika.

Prvi na listi bio je Rodoljub Drašković ali on je za ATV jasno poručio da ga politika ne zanima i da sa strankašima ne želi da ima posla.