I PO BABU I PO STRIČEVIMA Većina novca za omladinske organizacije dijeljena po političkoj liniji

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 02. 09. 2015. - 13:52h

Najviše novca, između ostalih, za projekte u oblasti omladinskog organizovanja, u iznosu od 2.800 KM, odlukom Komisije za pitanja mladih Skupštine grada Trebinje dobila je Omladinska organizacija „Lider“, a odmah iza nje je Omladinska organizacija „Vratite nam osmijeh“ sa iznosom od 2.500 KM.

gradska administracija trebinje

Na čelu ovih organizacija nalaze se članovi SDS-a, a prema odobrenom projektu sprovodoviće akcije „Jesen u bojama kreativnosti“, a učiće nas i da postanemo „veb majstori“.

I dok mladi SDS-ovci smišljaju ‘vrla saopštenja’ bez ikakvih demantija, navodeći narodne izreke iz zapisa Vuka Karadžića poput „Snila baba, što bi bila rada“, nisu objasnili zbog čega su osnovali nekoliko organizacija po kućama i stanovima oko glavne Pošte i Mokrim dolovima, i kako već godinama izvlače po nekoliko hiljada maraka iz budžeta grada Trebinja.

Novac je dijeljen i kadrovima PDP-a, ali i organizacijama koje već godinama predstavljaju ponos Trebinja. Ipak, te organizacije, na uštrb partijskih, morale su se zadovoljiti za iznosima od po nekoliko stotina maraka.

Novac za omladinsko organizovanje za tekuću godinu dodijeljen je i Centru za razvoj omladinske politike u iznosu od  1.200 KM, Forumu mladih 500 KM, Plesnom klubu Maris 600 KM, Omladinskoj organizaciji „BAT“ 2.500 KM, Omladinskom pokretu za razvoj Trebinja 2.800 KM, Omladinskoj organizaciji „Korak naprijed“ 2.500 KM, OZ-u 1.500 KM, Omladinskom centru 500 KM i Odredu izviđača 2.600 KM.

Predsjednik komisije bio je Lazar Vučković.

Demanti iz organizacije „Vratite nam osmijeh“

Nakon objave našeg teksta u kojem su navedena imena dva člana SDS-a iz Trebinja, koji su dobili novac za projekte omladinskih organizacija, stigao nam je demanti na naš tekst u kojem traže da se uklone njihova imena.

„Nespojivo je pominjati moje ime i ime organizacije u kontekstu bilo koje političke stranke. Time ste direktno nanijeli štetu organizaciji i meni lično, sto je osnov za podnošenje tužbe“, navodi predstavnik organizacije „Vratite nam osmijeh“, čije ime je objavljeno i na sajtu Gradske uprave.

Shodno njegovom zahtjevu, imena su uklonjena iz teksta, ali ne i nazivi organizacija koje su dobile novac.

TAGOVI:

Komentari

Ne mozes ti tako lupati ko otvoren prozor u ovom tekstu i nikom nista.Pa sta ako su dobile novac za svoj rad. Jel mislis da ljudi treba besplatno da rade. Jel mislis da je neko duzan besplatno da radi. Jel mislis da bi TB i Hercegovina bile ljepse bez ovih organizacija…..najbolje sve da ugasimo i da se vratimo u pecine! Ako hoces vidi da li su ove organizacije zloupotrijebile novac a ne sto je neko nesto osnovao i sto radi i zaradjuje dinar!!!!

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
7.000+
dnevnih
posjeta
220.000+
mjesečnih
čitanja
520.000+
mjesečnih
pregleda stranica
17.600+
fejsbuk
sviđanja