Kompleks Crkvina-Hercegovačka Gračanica je postala najprepoznatljiviji simbol i mjesto posjete u cijeloj Hercegovini. Tako je od 2000. godine do danas Hercegovačku Gračanicu posjetilo preko milion posjetilaca iz regiona i svijeta.

sajt kompleksa gracanica trebinje

Ona je postala „biser Hercegovine“, nezaobilazna destinacija za poklonička putovanja, đačke ekskurzije kao i sve putnike prolaznike kroz Trebinje.

"Iz tih razloga pokrenuli smo informativnu internet stranu, na adresi www.crkvina.info, koja bi posjetiocima Crkvine, i svim ostalim, na jednom mjestu pružila osnovne informacije o sadržajima koje mogu vidjeti na Crkvini, kao i o drugim kulturno-istorijskim mjestima u Trebinju, koje vrijedi posjetiti", ističe se na sajtu Eparhije.

Internet strana je prilagođena i za prikaz na mobilnim uređajima. Posjetioci će tako moći, učitavajući na svojim mobilnim telefonima QR kodove, koji će biti istaknuti na Crkvini, dobiti dragocjene dodatne informacije.

Internet strana će se vremenom nadopunjavati i tako proširiti sadašnje osnovne informacije, dobiti englesku i rusku jezičku verziju, te pratiti sva buduća raznovrsna događanja na Crkvini.