Luka Petrović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju, biće izabran u najuže rukovodstvo te stranke na predstojećoj sjednici Glavnog odbora koja je zakazana za subotu, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

luka petrovic snsd trebinje

Prema našim saznanjima, Petrović je u igri za potpredsjednika ove partije zbog odličnih rezultata stranke u Hercegovini na proteklim izborima, ali i zbog povjerenja koje je u njega ima Milorad Dodik.

Pored njega, kandidati za tu funkciju koju obavlja pet ljudu su i Nikola Špirić, Igor Radojičić, Željka Cvijanović, Staša Košarac, Nebojša Radmanović, Radovan Višković, Nada Tešanović, Velimir Kunić.

Za prvog čovjeka hercegovačkog SNSD-a, čuva se i pozicija generalnog sekretara. Međutim, za nasljednika Rajka Vasića teži i šef kabineta Milorada Dodika - Danijel Dragičević.

Luka Petrović, koji je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS, već sada je izvjesno, naći će se u Predsjedništvu SNSD-a, koga će činiti oko 30-ak istaknutih članova.

Petrović je za predsjednika odbora u Trebinju izabran u martu 2014. godine. Uspio je, zajedno sa Blagojem Šupićem, Vladislavom Vladičićem i članstvom stranke, da za veoma kratko vrijeme konsoliduje gradski odbor i vrati povjerenje građana partiji, što su dokazali i protekli izbori kada je stranka u najjužnijem gradu Srpske osvojila oko 7.000 glasova, a Milorad Dodik i Željka Cvijanović pojedinčano po preko 9.000 glasova.