HERCEG-NOVI - Sve je spremno za predstojeći IV Međunarodni moto skup, koji će u organizaciji moto kluba MC Cruiser iz Herceg-Novog biti održan 28., 29. i 30. avgusta u Igalu.

Herceg Novi krsna slava

Ovaj skup je, po ocjeni gostiju, jedan od najvećih i najbolje organizovanih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori. Domaćini očekuju veliki broj gostiju iz regiona, među kojima su i motociklisti iz MK “TNT” iz Trebinja. To je uzvratni susret kolegama, jer Novljani su tradicionalno svakog juna gosti moto skupa u gradu podno Leotara.

“Kako ove godine moto klub MC Cruiser obilježava deceniju postojanja, cilj nam je da naš IV moto skup po kvalitetu i broju gostiju nadmaši prethodne, i da se još jednom dokažemo kao dobri organizatori i još bolji domaćini”, kažu iz MC Cruisera.

Zbog odlične lokacije i bogatog trodnevnog programa, očekuju veliki odziv moto klubova i bajkera iz čitavog regiona, ali i turista i ostalih gostiju. Motociklistima je na prvom mjestu druženje sa ostalim ljubiteljima dvotočkaša, a pored muzičko-zabavnog programa posebnu atrakciju kako za turiste, tako i za sve Novljane predstavlja moto-defile u kome će učestvovati između 300 i 400 motora.

“U cilju promovisanja turističkog potencijala našeg grada i čitave Boke, MC Cruiser svake godine za goste moto skupa organizuje izlete turističkim brodovima Bokokotorskim zalivom", kaže Dragana Vlaović, član MC Cruiser, dodajući da su do sada obišli ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula, peraška ostrva Gospu od Šrpjela i Sveti Đorđe, Ostrvo cvijeća i Svetog Marka u Tivatskom zalivu.

S obzirom na to da je besplatan boravak u moto kampu, mnogi gosti skupa dođu nekoliko dana prije i ostanu nekoliko dana poslije moto skupa, što značajno doprinosi produžetku sezone, odnosno povećanju broja turista u post-sezoni, napominje Vlaović.

Ove godine moto skup će biti održan na istoj lokaciji gdje je organizovan i prvi skup MC Cruiser - pješčanoj plaži Stara banja, na ušću rijeke Sutorine.

Goste će u petak veče zabavljati rok grupe “Krugovi u žitu” iz Trebinja i “Mikrokozma” iz Podgorice, a u subotu “Falcons” iz Rume i “Supermens” iz Šapca.
I ove godine sponzori moto skupa su Opština i Turistička organizacija Herceg-Novi.