Trebinje i velika bašta Hotela "Platani", sinoć su bili domaćini modne revije  pod nazivom "Zlatne niti Srbije", koju čine modne kreacije inspirisane tradicionalnom nošnjom - unikatnim modelima savremenog dizajna za žene i muškarce.

revija Zlatne niti srbije u trebinju

Prema riječima autora ove revije - Milanke Berberović i Ružice Ristić, kao inspiracija poslužila im je narodna nošnja iz svih krajeva Srbije.

"Zaboravljene modne kombinacije inspirisane srpskim folklorom opet mogu da budu u trendu kako po ukusu današnjih mladića, tako i djevojaka", istakla je Milanka Berberović, dodajući da su u saradnji sa Goricom Ristić osvježile kolekciju savremenim krojem sačuvavši duh nošnji.

Tu spadaju, navela je Berberovićeva, nabrane suknje, široke gaće, čakširi, prsluci i drugi komadi išarani folklornim motivima.

"Upravo njih su vijekovima svakodnevno nosili stanovnici Srbije", kazala je ona.

U ulozi manekena i manekenki nalazili su se članovi KUD "Alat" iz Trebinja, koji su, pored gore navedenih odjevnih dijelova, nosili tradicionalne čarape, pojaseve, rukavice, nakit od filca, kože, gajtana, ogledalaca.

Pomenuta revija nastala je 2014. godine, a u Trebinju je organizovana uz pomoć kabineta gradonačelnika našeg grada i arhitekte Vladimira Parežanina. IMG_20150821_53519