Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavio je povodom krsne slave grada Trebinja - Svetog Preobraženja Gospodnjeg da je u potpunosti zadovoljan onim što je ostvareno u gradu u proteklim godinama, najavljujući nove investicije i radna mjesta.

krsni kolac grad trebinje preobracenje krsna slava

On je istakao da će u narednom periodu povesti akciju nabavke helikoptera za medicinski centar u Trebinju, kako bi se spasavali ljudski životi, ali i finansiranje specijalizacija mladih doktora.

"Najvjerovatnije, iz budžeta grada za iduću godinu, u cilju poboljšanja strukture zaposlenih specijalista u Opštoj bolnici Trebinje, izdvojićemo novac kako bi, prije svega, određen broj ljekara poslali na specijalizaciju za hirurge i kardiologe", kazao je Vučurević, dodajući da su se na taj čin odlučili jer nisu naišli na odgovarajući odziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, ali i zbog podizanja nivoa zdravstvene zaštite građana Trebinja.

On je istakao da je u prethodnom periodu završena prva faza implementacije rekonstrukcije gradskog vodovoda u vrijednosti od 2,5 miliona KM, izgradnja mnogih ulica i kolektora, te održane mnoge kulturne manifestacije, najavljujući do kraja godine 420 novih radnih mjesta.

"Do kraja godine u 'Svislajon Takovo' u dvije nove proizvodne hale, prema riječima gospodina Draškovića sa kojim imamo korektan odnos, zaposliće se 300 ljudi. Poslovni centar 'Bingo' zaposliće 120 novih radnika", kazao je Vučurević, dodajući da se time ne mogu pohvaliti ni mnogo jače lokalne zajednice.

Vučurević je rekao da su u turističkom smislu svi svjedoci da je Trebinje prebukirano turistima već dva mjeseca, dok se iz dana u dan traži krevet više.

"Današnja slava grada potvrđuje da Trebinje ima svoj rejting kao jedan srpski pijemontski grad kulture i grad koji ima svoje istorijsko mjesto u svakom pogledu", kazao je gradonačelnik, napominjući da je prisustvo 30-ak predstavnika opština na slavi grada dokaz da Trebinje širi svoju lepezu prijateljskih odnosa.