Ulicu Jovana Dučića 'okupirali' su kvalitetan trebinjski med i pčelinji proizvodi pčelara sa područja našeg grada, kojima su se pridružili i vinari sa prepoznatljivim brendom, a u okviru Sajma meda i vina "Trebinje 2015".

slobodan andjelic pcelar

"Pčelinjak Anđelić" porodice Slobodana Anđelića već godinama izlaže svoje proizvode na trebinjskom sajmu, a tradicija i kvalitet duži od 60 godina dali su im za pravo da njihov med postane nadaleko poznat.

"Moj otac se počeo baviti pčelarstvom 1954. godine u Konjicu, jer je gore bio učitelj. I dan-danas je na pčelinjaku, iako je napunio 85 godina", kaže Slobodan..

Kupuju ga najviše Trebinjci, ali i gosti koji u svojim turističkim turama posjećuju grad ispod planine Leotar. Priroda, dobri klimatski uslovi, zdravo podneblje 'okupano suncem' i rad pčelara od 365 dana u godinu glavne su karakteristike dobrih pčelinjih proizvoda.

"Presudno za med jeste činjenica da li je on, kako kažemo, pravi ili vještački. Danas se svašta prodaje, ali analiza meda i pčelinjih proizvoda je najvažnija kako bi se utvdio njegov sastav", istakao je Slobodan, koji zajedno sa ocem i porodicom ima preko 400 pčelinjih društava.

On ističe da je u proizvodnju pčelinjih proizvoda uključena cijela porodica, pa čak i određen broj radnika tokom glavnog dijela sezone meda, ističući da je prvi dio godine dobar po prinosu meda.

"Prvo polugodište pčelarske sezone je jako dobro i mnogo bolje od prethodne godine. Sada čekamo vrijesak, kako bi mogli da ocijenimo drugi dio sezone", kazao je Anđelić, dodajući da se cijene pčelinjih proizvoda nisu mijenjale u odnosu na prethodnu godinu.

Na njegovom štandu zainteresovani kupci mogu kupiti med, matičnu mliječ, propolis, rakiju medovaču...

slobodan andjelic pcelar