Tradicionalni 8. sajam meda i vina "Trebinje 2015", koji je otvoren u ulici Jovana Dučića u Trebinju, ove godine je okupio  27 pčelara i 13 vinara sa područja našeg grada, Hercegovine, Srpske i Srbije.

Osmi sajam meda i vina trebinje 2015

Ovom manifestacijom, koju je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo, počele su Preobraženske svečanosti.

On je istakao da izlagači na ovogodišnjem sajmu pokazuju koliko prirodno bogatstvo posjeduju Trebinje i Hercegovina, prikazujući svoje znanje, umijeće i vrijedne porodice, koje iskorišćavanjem prirode koja ima egzotične ljekovite i medonosne biljke i grožđe stvaraju kvalitetan proizvod prepoznatljiv u regionu, ali i u svijetu.

"Trebinje i Hercegovina se po svojim geografskim karakteristikama, ljudima i prirodi nalaze u rangu Misira, jednog prirodnog bogatstva", istakao je Prtilo, pozdravljajući okupljene medare, vinare i goste.

Osmi sajam meda i vina trebinje 2015

Prtilo je napomenuo da trebinjsko područje ima značajne potencijale i kapacitete u proizvodnji prirodne hrane, meda sa visokim kvalitetom i vina od različitih sorti grožđa.

Na sajmu su, kao i prethodnih godina, uz med i vino predstavljni i drugi pčelinji proizvodi poput melema od meda, propolisa, ljekovitih masti na bazi meda, kao i domaći likeri i rakije.

Preobraženske svečanosti nastavljaju se večeras u Muzeju Hercegovine gdje će biti održana izložba slika "Jelena Velika - Kraljica", predstavljanje knjige „Za srpsku vojsku – jedna zaboravljena priča“ Mileta Mihajlovića i muzičko-književno veče.

Osmi sajam meda i vina trebinje 2015

Osmi sajam meda i vina trebinje 2015