U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo sunčano i oblačno, tokom dana kiša će se sa jugozapanih i centralnih područja proširiti i na ostale krajeve, a u pojedinim dijelovima moguće su nepogode.

i narednih dana kisa Očekuju se lokalne nepogode, sa gradom i jakim vjetrom, a u pojedinim krajevima biće intenzivne i obilne padavine, koje mogu izazvati bujične poplave.

Najviše padavina očekuje se na jugozapadu i dijelom na zapadu Krajine, te u Hercegovini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, južnog smjera, pri nepogodama pojačan, promjenljivog smjera, a lokalno olujne jačine.

Najviša temperatura vazduha biće od 24 do 34 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12 stepeni, Gacko 14, Sokolac, Han Pijesak, Čemerno, Foča, Bugojno 16, Mrkonjić Grad 17, Novi Grad, Zenica 18, Prijedor, Nevesinje, Srebrenica, Sarajevo 19, Banjaluka, Bileća, Doboj, Višegrad, Bihać 20, Trebinje, Zvornik, Tuzla, Mostar 21, te Bijeljina 23 stepena Celzijusova.

U Bihaću je u protekla 24 časa palo 26 litara kiše po metru kvadratnom, u Bugojnu 15, Gacku 12, Prijedoru, Zenici, Kupresu sedam litara, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.