Škola odbojke „Trebišnjica“, pod pokroviteljstvom grada Trebinja, organizovaće ovog vikenda prvi međunarodni bič volej turnir.

odbojka na pijesku trebinje

"Očekujem da će se na ovom vikend turniru, kraj bazena u Bregovima, pojaviti dvadesetak ekipa, zaljubljenika u odbojku na pijesku iz Trebinja, Brčkog, Banjaluke, Ljubinja, Gacka, Nikšića, Podgorice", rekao je Bojan Novokmet.

Novokmet, na koga će i pasti glavni dio tereta organizovanja pomenutog takmičenja, član je aktuelnog prvaka i pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, brčanske „Mladosti“, a i dva puta zaredom prošle i ove godine proglašavan je za najboljeg odbojkaša Republike Srpske!

Turnir se igra po ,,repasaž" sistemu, tako da u slučaju poraza u prvom kolu, igra se baraž za povratak u takmičenje, tačnije za prolazak u 1/8 finala.

Prvi dan sve utakmice se igraju u jedan dobijeni set do 21, a drugi dan - 1/4 finalne utakmice se igraju u dva dobijena seta do 15, dok se polufinala, borba za prvo i treće mjesto igraju u dva dobijena seta do 21.

Igra se po pravilima odbojke na pijesku, a nagrade su: 600  KM (300€) , 300 KM (150€) i 100 KM (50€) .

On je pozvao građane Trebinje i one koji se u tom periodu budu odmarali u ovom gradu da prisustvuju, po njegovim riječima, „izuzetno zanimljivom takmičenju u Bregovima“.

Novokmet se i ovom prilikom zahvalio nadlaženim institucijama i ustanovama koje su pomogle turnir.