Na korzou u Trebinju u posljednjih nekoliko dana primjetili smo specifičan štand sa raznovrsnim suvenirima. Prodaje ih jedan mladić sa štakama u rukama. Ko je to? Pitamo se i zastajemo.

marko spaic stand trebinje

Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica, saznajemo da je to naš sugrađanin Marko Spaić, kome je potrebno 100.000 evra za operaciju koljena i ugradnju proteze u Kliničkom centru u Ljubljani.

I pored pomoći građana, organizacija, javnih preduzeća i ustanova, odlučio se da pokuša da jedan skroman dio novca prikupi tako što će sam zaraditi.

"Operacija je skupa. Ovdje prodajem cijeli dan, jer i onako ne mogu da radim neke teže poslove", kaže Marko, dok prilaze novi kupci u ulici Jovana Dučića u centru grada.

Znatiželjni prolaznici zastaju, ponešto kupe, ali malo ko zna da sve što zaradi čuva za operaciju - za svoje nove korake ulicama Trebinja.

RODITELJI NEZAPOSLENI

marko spaic stand trebinje

Marko živi u petočlanoj porodici. Njegovi roditelji su nezaposleni i jedini prihod ostvaruju od poljoprivrede, pa nisu u mogućnosti da sami obezbijede novac za operaciju i liječenje.

Nadamo se da će trebinjski političari, rukovodioci državnih preduzeća i ustanova pronaći radno mjesto za jednog Markovog roditelja, i tako im pomoći da koliko-toliko lakše savladaju buduće izazove.

Pomozimo Marku, kupimo suvenir. A vi koji niste u mogućnosti da posjetite štand na korzou, pozovite broj 1432 i darujte 1,00 KM za Markovu operaciju.

Broj je otvoren do kraja avgusta.

Za liječenje mladog Trebinjca otvoren je i žiro račun u Rajfajzen banci, gdje se sredstva mogu uplatiti na broj: 161 02 000 000 000 98, na ime Marko Spaić, sa naznakom “za liječenje”...