Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Luka Petrović rekao je da je šef Kluba poslanika SDS-a u parlamentu Srpske Vukota Govedarica sve više nervozan zato što ne može da okupi svoj poslanički klub u onom broju kako je to bilo poslije završetka izbora 2014. godine.

luka petrovic snsd trebinje

"Usljed nastavka osipanja poslaničkog kluba, pokušava već ispričanu priču da ponovi kako bi unio nemir i tenzije kako kod naroda Republike Srpske tako i opravdao svoje ponašanje kod svojih mentora", rekao je Petrović Srni.

On je naglasio da je za ponašanje SDS-a isključivo krivo rukovodstvo ove stranke "koje nema svoj pravac djelovanja kakav je nekada imalo", a usljed čega će doći će do daljeg urušavanja ovog SDS-a.

"Govedarica nema pravo da uvažene i obrazovane članove SDS-a koji su ga napustili naziva `moralno zakržljalim ljudima` jer će ljudi početi iznositi istine i o njemu samome", istakao je Petrović.

To što rukovodstvo SDS-a ne razumije politički trenutak u kome se nalazi Srpska i što nipodaštava vrijednost izražavanja volje naroda posredstvom referenduma, kako kaže Petrović, pokazuje da nisu politički stabilna partija i da nisu spremni da vode Srpsku na način njene stabilizacije i učvršćivanja.

"Očekivanja gospodina Govedarice da dođe do osipanja skupštinske većine ili smjene Vlade je potpuno besmislena priča jer ga hvata strah od jačanja Izvornog SDS-a i pokušaja da se važnim ljudima u SDS-u pošalje poruka da oni mogu da budu nosioci opozicije", istakao je Petrović.

Prema njegovim riječima, kohabitaciju SDS-u, SNSD ne nudi na način kako to Govedarica očekuje, ali se na niz poziva predsjednika Republike Srpske o rješavanju važnih pitanja po Republiku Srpsku predstavnici SDS-a nisu odazvali.

"Nije tačno ni da je opozicija spriječila privremeno poskupljenje struje, već je potrebno izvršiti dodatna preispitivanja validnosti odluke od strane Regulatorne komisije za energetiku i što hitnije donijeti novi zakon o električnoj energiji", naglasio je Petrović.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske rekao je za "Euro Blic" da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smijeniti aktuelnu Vladu Republike Srpske, a da bi se najviše "obradovao kada bi SDS prihvatio veliku koaliciju".

Govedarica je rekao da je ubijeđen da u Klubu poslanika SDS-a nema više nijedan čovjek koji je "moralno zakržljao" i koji je spreman da političku ambiciju pretvori u ličnu, da je opozicija u Narodnoj skupštini Srpske "zaustavila, bar privremeno, poskupljenje struje", a da referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH neće biti.