Članovi Atletskog kluba "Leotar" proteklog vikenda ostvarili su zapažene nastupe na dva atletska takmičenja, seniorskom prvenstvu RS u Sokocu i atletskim takmičenjima održanim u okviru Nevesinjske olimpijade.

atletika

Na Prvenstvu RS održanom u subotu, trebinjski atletičari su osvojili tri medalje, dvije srebrne Vanja Spaić u bacanju koplja i Saša Vulić u skoku u dalj i jednu bronzanu, Saša Vulić u troskoku.

Dan kasnije, u Nevesinju, na atletskim takmičenjima koja se tradicionalno održavaju u okviru Olimijade, mladi trebinjski atletičari osvojili su ukupno devet medalja, četiri zlatne, dvije srebrene i tri bronzane.

U seniorskoj konkurenciji najsjajnijim odličjem okitila se Vanja Spaić u bacanju koplja, Nikola Dolina u juniorskom uzrastu u trci na 60 metara, starija pionirka Sandra Rosandić u trci na 400 i mlađa šionirka Ivona Rosandić u trci na 300 metara.

Vrijedi istaći da će višestruka prvakinja RS i BiH u bacanju koplja Vanja Spaić, od početka septembra nastaviti školovanje na prestižnom američkom državnom koledžu Fresno stejt u Kaliforniji, gdje će studirati Kineziologiju ali i nastaviti atletsku karijeru pod stručnim vođstvom američkih trenera.