OVO JE POTREBNO ZA PRIJAVU PREBIVALIŠTA Na snagu stupio novi Zakon o prebivalištu

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 30. 07. 2015. - 9:25h

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, stupio je na na snagu juče, 29.7.2015. godine.

policija cjb trebinje

Propisuje da su u postupku prijavljivanja prebivališta i adrese stanovanja, državaljani dužni da prilože dokaz da imaju valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju.

Zakonom je predviđeno da su građani u postupku prijave prebivališta dužni da daju tačne i istinite podatke. Kao valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju, smatra se:

1. dokaz o vlasništu ili suvlasništvu stana ili posjedu stana, kuće ili drugog objekta za stanovanje,

2. ovjeren ugovor o zakupu ili ovjeren ugovor o podstanarskom odnosu uz ovjeren dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu ili posjedu stanodavca,

3. potvrda da se pred nadležnim organom vodi spor o vlasništvu, odnosno da je pokrenuta legalizacija ili uknjižavanje objekta, stana ili kuće na adresi na kojoj se prijavljuje prebivalište,

4. kao valjan dokaz smatraće se i ovjerena izjava stanodavca da daje pristanak da određeno lice bude prijavljeno na njegovoj adresi,

5. bračni ili vanbračni partner ili srodnici, moći će da prijave prebivalište na adresi, samo uz prilaganje dokaza o bračnom ili vanbračnom stanju.

Građani su dužni da prijave prebivalište u roku od 15 dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuju prebivalište.

Za sve dodatane informacije građani se mogu informisati na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata na nivou Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja