Jovan Tarabić, posljednji potomak čuvenih proroka Jovana i Mitra Tarabića, tvoraca Kremanskog proročanstva, u svojoj 90-oj godini života riješio je da Srbima prikaže šta su stvarno vidjeli njegovi slavni preci.

jovan tarabic

Jovan je preminuo 2014. godine, a evo šta je ispričao novinarima emisije „Moja Srbija“ koji su ga snimali 2012. godine.

Deda Jovan naglašava da originalni rukopis Kremanskog proročanstva nije nikada pronađen i da se nalazi zatvoren u jednoj flaši koja je zazidana u kući iz turskog doba u Užicu.

- Moji Tarabići su jasno kazali da dolazi vrijeme ratova, da će udariti brat na brata, prijatelj na prijatelja, da će biti teško narodu. Pitao je Prota Zaharije svog kuma Mitra: Kada će biti narodu teško? Biće mu najteže kada se dese građanski ratovi, jer se neće znati ko će protiv koga i sa kim ratovati, ko će kome biti prijatelj, a ko neprijatelj, pa će doći vrijeme da se kaže: Ustanite Vi mrtvi da legnemo mi živi!

Nije uzalud parola Samo sloga Srbina spasava, mada je za današnje prilike, a našu sramotu, prikladniji slogan Srbin Srbina sekirom siječe, kaže starina Tarabić.

Jovan nastavlja priču o Kremanskom proročanstvu gdje je jasno kazano da nas očekuju ekološke katastrofe u cijelom svijetu, ekonomska kriza najvećih razmjera, razne epidemije…

- Svi Srbi koji su otišli iz Srbije moraće da se jednog dana zbog sveopšteg haosa u svijetu vrate u svoju otadžbinu da tu pronađu mir i spas. Svjedoci smo šta uragan i cunamiji čine Americi, sve je to Božija kazna. Ničija sila nije Bogu mila. Zapadnom svijetu se ne piše ništa dobro jer ničija nije gorjela do zore, kako su zaslužili tako će i proći. Bog je milostiv, ali daje samo po zasluzi.

Ni mi Srbi nismo više ono što smo nekada bili, nastavlja Tarabić, pogazili smo svoju vjeru i običaje, dok su naši komunisti branili Srbima da budu vjernici, da vjeruju u Boga, da idu u crkvu, slave krsnu slavu i njeguju nacionalni identitet.

Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu su izmislili naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili jer će Srbija opstati uprkos svim nedaćama.

Kada počne opšti rat, Srbija neće u tome učestvovati, ali će zato svi žuriti da dođu u našu zemlju kako bi pronašli mir i sigurnost.

- Ovde mislim na sve narode od Evrope do Amerike. Mi smo bogata zemlja sa velikim prirodnim bogatstvima. Nažalost, očajni političari su sve prodali strancima.

Što se tiče opšteg rata, upozorava Jovan, glavna bitka će se voditi između Rusije i Turske i to u rejonu nekadašnjeg Carigrada.

U Kremanskom proročanstvu piše da će, kada počne opšti rat, naići čovjek sa Istoka na bijelom konju i kazati: Stoj narode, Bog na nebu Car na zemlji.

Taj čovjek nije Tito kako su mnogi komunisti lagali narod, već se radi o budućem ruskom caru koji će osloboditi sve pravoslavne i srpske zemlje. Gdje će biti srpska kuća, to će biti srpsko.

Kruševac će biti prestonica naše države, a Carigrad će ponovo pripasti pravoslavnima. I Kosovo će ponovo biti naše. Iznad svega vjera u Boga će spasti ljude, post, pokajanje i dobročinstvo. Onaj ko cijeni sebe i poštuje on će cijeniti i drugog, u suprotnom opstanka nema. Ipak, siguran sam da idu bolja vremena za srpski narod.