Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem o aktuelnim problemima u ovoj lokalnoj zajednici.

djokic i vucurevic

Đokić je rekao novinarima nakon sastanka da je zajednička obaveza svih političara da prepoznaju potrebe i probleme građana i da ih rješavaju.

"Svi smo mi zbog građana na određenim dužnostima", rekao je Đokić.

On je naveo da ga je Vučurević upoznao o tome kakav odnos imaju ova lokalna zajednica i energetski sektor, te dodao da ne sumnja da gradonačelnik daje podršku razvoju ovog sektora, kao i rješavanju nekih pitanja iz ranijeg perioda na što kvalitetniji način.

On je dodao da je na sastanku razgovarano i o nekim stečajnim postupcima koji su pokrenuti u preduzećima na ovom području, kao i o bezbjednosnoj situaciji.

Đokić je napomenuo da ovim područjem cirkuliše veliki broj ljudi i da je potrebna veoma dobra bezbjednosna pokrivenost.

On očekuje da će, zahvaljujući pojačanom radu Centra javne bezbjednosti Trebinje pod rukovodstvom načelnika Žarka Lakete, što prije biti riješena neka teška krivična djela koja su se dogodila na ovom području.

Vučurević je rekao da je ministra upoznao o aktuelnim problemima grada, napominjući da su više imali prijeteljski, nego radni sastanak.

"Razgovarali smo o problemima koji tište ovaj grad, od infrastrukture, situacije u zdravstvu, socijalno-ekonomske situacije, do bezbjednosne", naveo je Vučurević, koji je zahvalio Đokiću na posjeti i razumijevanju.

Vučurević je istakao da su na sastanku konstatovali da više komunikacije između predstavnika ministarstava i lokalnih zajednica može doprinijeti samo bržem prevazilaženju određenih problema, te dati dobar i kvalitetan rezultat.

On je dodao da su takvi odnosi neophodni za bolji život svih građana.