Ovogodišnji, 58. Festival festivala - smotra dramskih amatera sa prostora bivše Jugoslavije, održaće se od 25. do 31. jula u Kulturnom centru u Trebinju, istaknuto je poslije današnjeg sastanka Savjeta festivala.

predstava kuca na granici festival festivala trebinje

Kao i prethodnih godina, protagonisti će u grad podno Leotara doći iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Republike Srpske.
Tokom sedam dana Festivala biće izvedeno sedam predstava. Festival će otvoriti predstava "Odjeci", bjelopoljskog pozorišta iz Bijelog Polja, iz Crne Gore, po motivima drame "Čas" Ežena Joneska, a u režiji Gorana Bjelanovića.

Trebinjskoj publici zatim će se predstaviti pozorište iz Kruščića iz Srbije sa predstavom "Srpska drama - velika drama", po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića. Trećeg dana festiva, 27. jula, predstaviće se domaćini - Gradsko pozorište Trebinje.

"Nedorazbiranje", naziv je predstave Teatra "Goce Delčev" iz Kumanova iz Makedonije, koji će nastupiti na daskama koje život znače Trebinju 28. jula, dok će se dan poslije u pozorišnoj sali Kulturnog centra predstaviti članovi Gradskog pozorišta "Goran Stefanovski" iz Smederevske Palanke iz Srbije sa komadom "Tetovirane duše", u režiji Fuada Tamučića.

Pretposljednjeg dana festivala, 30. jula, biće izvedena predstava "Les Bones (Sluškinje)", autora Žan Žena, u režiji Kristijana Jalžečića. Ovo je komad dramske skupine "eRKaVe" iz Zagreba sa Hrvatskog studija sveučilišta iz tog grada i Francuskog kluba iz Varaždina.

Festival festivala zatvoriće predstava "Skidajte se do kraja" Bosanskog kulturnog centra i KUD "Alem Alić" iz Gračanice, iz Federacije BiH. Režiju za ovu predstavu, po tekstovima Antonia Mek Kartena i Stivena Sinklera, uradila je Mirela Trepanić.

Pokrovitelj Festivala je Grad Trebinje.