Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je neodmjeren u svojim izjavama, ponašanju, ukupnom karakteru i jelu i piću što su svi znali, ali, da je do te mjere neodgovoran i da je spreman svim građanima Trebinja opaliti vruć šamar, to se nije moglo ni zamisliti, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

snsd go trebinje

"Pod plaštom službenog putovanja u švajcarski grad Montro, kako bi u ime Gradske uprave primio kupljenu međunarodnu nagradu i zastavu o pogodnosti za ulaganje u Grad Trebinje, naš vrli gradonačelnik je iskoristio priliku da povede svoju porodicu i da nam putem fejsbuk profila svog vjernog pratioca i portparola pokaže kako se troše javna sredstva, odnosno sredstva građana", poručuju iz SNSD-a, dodajući da je dotična gospođica ubrzo uklonila sporne fotografije, koje su očigledno trebale služiti za kućnu upotrebu.

Javnost Trebinja je imala priliku da vidi svu raskalašnost i rasipništvo gradonačelnika, a prva dama grada je iskoristila priliku da o budžetskom trošku posjeti i modne centre Evrope - Ženevu i Milano, gdje je mogla da troši s „mukom“ stečene novce svoga muža, tvrde u trebinjskom SNSD-u.

"Pitanja na koja će Slavko morati odgovoriti su: 'Koliko je koštalo putovanje u švajcarski gradić Montro?', 'Koliko je koštala dobijena nagrada?' i 'Ko je činio delegaciju Grada Trebinja?'", napominju u SNSD-u.

Čelnici SNSD-a, koji su u lokalnom parlamentu u opoziciji već skoro tri godine, podsjećaju da je prije petnaestak dana Glavna služba za reviziju javnog sektora dala negativno mišljenje o finansijskim izvještajima Grada Trebinja za 2014. godinu.

"Kada vidimo kako harči narodne pare već skoro tri godine, onda ovakvo mišljenje nadležne institucije ni najmanje ne čudi", navodi se u saopštenju GO SNSD Trebinje, koje je danas poslijepodne dostavljeno medijima.

U saopštenju se naglašava da je za vrijeme vlasti Slavka Vučurevića prodato sve što se moglo prodati u gradu, poput zgrada Đačkog doma i ortopedije Rudo, poslovnih prostora kod pijace, hiljade kvadratnih metara gradskog zemljišta...

"I pored toga, u budžetu Grada za 2014. godinu je deficit od preko 600.000 KM, koji je nezakonito pokušao da umanji. U revizorskom izvještaju se nalazi i niz drugih nezakonitosti za koje se nadamo da će biti predmet istražnih organa", ističu u SNSD-u, dodajući da je porodično - turističko putovanje evropskim šoping centrima samo „prelilo kap u čaši“.
Čaša je prelivena, kasa odavno prazna, a Slavko pakuje kofere za odlazak, navodi se u saopštenju SNSD-a i zaključuje da se nadaju da Vučurević neće samo otići sa vlasti.