Majka Zagorka je u rodnom Trebinju, otac Vladimir je trener u Litvaniji, a brat Marko studira u Novom Sadu.

mijat gacinovic

Porodica Mijata Gaćinovića, našeg "orlića" i asa Vojvodine, Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu prati iz tri države i navija za Srbiju.

- Ovo je prvi put da smo razdvojeni kad Mijat igra. Vladimir je u Litvaniji zbog trenerskih obaveza, Marko je na fakultetu u Novom Sadu, a ja sam u Trebinju - kaže za „Blic“ Mijatova majka Zagorka.

Ona navodi da se Skajp i Vajber ne gase.

- Kad počne utakmica, ugasimo društvene mreže do kraja poluvremena, a onda se odmah zovemo. Čim se utakmica nastavi, gleda svako za sebe, pa ponovo na Skajp.

Zagorka kaže da su znali da će omladinci biti visokoplasirani, jer je Veljko Paunović postigao zajedništvo.

- Svaki postignuti gol za Srbiju doživljavam euforično, pobjedu proslavljam isto tako, a komšije su imale sreću da je polufinalna utakmica počela nešto kasnije, pa ih nisam probudila.

Ona kaže da je kao dugogodišnja rukometašica svjesna da povreda u sportu mora biti, a da je najteže čekati konačnu dijagnozu.

- Mijat je imao problema sa stomakom, primio je tri infuzije i bila sam zabrinuta da li je virus ili trovanje. Na sreću, samo je pokvario stomak. U Vojvodini i u reprezentaciji su ljekari u koje imam puno povjerenje, pa se lakše podnese.

Otac Vladimir trener u Suduvi

Mijatov otac Vladimir, bivši fudbaler Leotara i Bečeja, radi kao pomoćni trener u litvanskoj Suduvi.

- Mijatov nastup ja gledam sa dva, a on sa šest očiju kao otac, bivši fudbaler i sada trener - objašnjava Zagorka.