Planinarsko društvo "Vučji zub" poziva sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da 21. juna 2015. godine dođu na biciklističku trku „Za sirac sira“.

za sirac sira zakovo 2013

Trka će se održati u nedjelju 21.6, u selu Žakovo koje se nalazi 25 kilometara od Trebinja prema Mostaru.

Zvanični start trke je u 10.00 časova, a takmičari su obavezni da budu na startu u 9.00 sati kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (MTB). Interesantna ruta polazi makadamskim putem, a zatim  uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva.

Dužina staze je 4.141 metara. Sama staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice).

Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena.

"Želimo naglasiti da opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i da svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu", kažu u PD "Vučji zub".
Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati. Učesnici trke će biti podijeljeni u tri grupe:

1. Takmičari

2. Omladinci mlađi od 15 godina i djeca  (skraćena staza)

3. Rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu)

Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira“, dakle autentični hercegovački sir, naravno uz trofej za uspomenu.

Radi bolje organizacije molimo sve zainteresovane takmičare i rekreativce koji će voziti trku da se prijave  porukom na telefon 065/753-896 (Igor) ili na e-mail: vucji.zub@gmail.com - navesti ime i prezime, godine starosti i grupu.

Prijave su moguće i neposredno prije početka trke kod organizatora.

Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće.

Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti  na gore navedeni broj.

Takmičari (grupa jedan) su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5 KM.
Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda. I naravno druženje.

Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.