Više od hiljadu Trebinjaca poručilo je sa današnjeg protesta nadležnim institucijama - Okružnom tužilaštvu i CJB Trebinje, da se pod hitno pronađu odgovorni za ubistvo mladog Trebinjca Marka Đerića, jer je od ovog spirepog zločina prošlo više od 20 dana.

protest ubistvo marko djeric trebinje

Protest, koji su predvodili Markova porodica, prijatelji i poznanici, krenuo je od spomenika Jovanu Dučiću do zgrade Okružnog tužilaštva gdje su okupljeni zapalili svijeće za pokoj duše Marka Đerića. Zatim su okupljeni šetnjom došli do zgrade Centra javne bezbjednosti, gdje su minutom ćutnje odali počast nastradalom sugrađaninu.

"Hvala ljudima što su nam dali podršku, a nažalost na ovaj način moramo da tražimo pravdu za ovaj svirepi zločin. Nemam šta drugo da vam kažem", kazao je Markov otac Slobodan.

Nemanja Babić, prijatelj ubijenog Marka Đerića, istakao je da je ovim ubistvom narušena bezbjednost svih građana Trebinja, dodajući da se nada da će počinioci odgovarati, ako ne pred zakonom, onda pred Bogom.

Za ubistvo Marka Đerića optužen je Radovan Andrić /19/, ali, prema tvrdnjama njegovog advokata, on nije izvršilac tog zločina, jer je čak dva puta prošao poligrafsko ispitivanje, a i dokazi su na njegovoj strani.

Protestu su prisustvovali, između ostalih, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević sa saradnicima, narodni poslanici Luka Petrović i Ilija Tamindžija.

protesti ubistvo marko djeric trebinje

protest ubistvo marko djeric trebinje