Jasminka Jasna Kumro večeras je u Domu mladih u Trebinju priredila prvu samostalnu izložbu, poslije 40 godina uspješnog rada, koju čine radovi u dekupaž tehnici pod nazivom "Cvijetni lavirint", prva zbirka pjesama "Sjećanje" i odjevni predmeti, koje je sama kreirala i sašila.

jasna kumro izlozba cvijetni karavan

U njoj se rodila ljubav za kreativnošču prije četiri decenije, a posljednjih godina počela je da se bavi i dekupaž tehnikom. Jasna kaže da se u toj tehnici mogu oslikati sve vrste fotografija, razni predmeti - tegle, flaše, cvijećnjaci.

"Kada krenete raditi dekupaž, kraja nema. Inspiracija se veže jedna na drugu. Zaista je to jedan nepresušan izvor kreativnosti. Ovo je za mene duhovna hrana i najsrećnija sam što sam u dekupaž tehnici uradila fotografije, što do sada nisam vidjela da je iko uradio na internetu i portalima, na šta sam veoma ponosna", kazala je Jasna.

Upotrebne predmeta je, kaže, radila onako kako je željela, kako joj je dolazila inspiracija, ne gledajući kako to rade drugi jer želi nešto drugačije, u šta ulaže svoju kreativnost.

jasna kumro izlozba cvijetni karavan

"Od svih radova, izdvojila bih šnajdersku kutiju koja je obilježila moj rad, u kojoj je cijeli pribor za šivenje. To je sve moja ideja, koju sam pretvorila u djelo. Tu su i radovi od konca, u koje je uloženo mnogo ljubavi, beskonačne volje i još više želje da se to završi i isto toliko kada je izašao finalni proizvod. Kad se to desilo moje srce je bilo kao planina", dodala je Jasminka.

Upravo taj odjevni predmet "šeta" po izložbama, novinama, portalima...

Izložba je prodajnog karaktera.

Jasna Kumro je dugogodišnji volonter Udruženja "Sonata", gdje članovima drži radionice.jasna kumro izlozba cvijetni karavan