Najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić, u sklopu svog gostovanja na Drugom međunarodnom simpozijumu o sportu „Simposport 2015“ u Trebinju, održaće pokazni trening sa igračicama Ženskog rukometnog kluba „Leotar“ u utorak, 16. juna, u 10.00 časova u Spotskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

Svetlana ceca kitic Međunarodni simpozijum o sportu „Simposport 2015“ biće održan u srijedu, 17. juna, u 19 časova u Hotelu „Leotar“, a već drugu godinu za redom u Trebinju ga organizuje Udruženje za promociju sporta i kulture Trebinje.

Simpozijum i ove godine u Trebinje dovodi istaknuta imena iz svijeta sporta.

O sportskim temama na njemu će, osim Svetlane Kitić, govoriti fudbalski trener i bivši fudbaler Milovan Rajevac, te bivši fudbalski sudija Mateo Beusan, a iako organizatori četvrtog gosta ne žele da otkriju, saznajemo da je riječ o Aleksandru Acu Petroviću.

Uoči simpozijuma, u utorak, 16. juna, u 20.00 časova u Hotelu „Leotar“ biće priređena promocija knjige o Svetlani Kitić pod nazivom „Ceca – priča o najboljoj rukometašici svih vremena“.

Autorka knjige je sportska novinarka Svetlana Vujičić, Cecina prijateljica i nekadašnja saigračica.

Cilj organizovanja „Simposporta“ je da najbolji treneri i sportski stručnjaci svake godine dolaze u Trebinje i da svoja bogata iskustva prenesu na mlađe trenere i igrače.