U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme, uz temperaturu iznad prosjeka za jun.

Sunce - Vrucina

Sredinom dana na jugoistoku i istoku će doći do razvoja oblaka koji će ponegdje uzrokovati lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura biće od 14 do 19, na jugu od 17 do 21, a dnevna od 27 do 33 stepeni Celzijusova.

U nedjelju, 14. juna, biće sunčano i vruće.

Uveče i u noći doći će do razvoja oblaka koji ponegdje u sjevernim krajevima mogu donijeti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 14 do 20, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 29 do 34 stepena Celzijusova.

U Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, a u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima registrovana je grmljavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Čemerno 22, Han Pijesak 23, Kalinovik i Kupres 24, Sokolac 25, Mrakovica i Livno 27, Mrkonjić Grad i Nevesinje 28, Ribnik, Drvar, Sarajevo i Srebrenica 29, Bileća, Foča, Rudo, Srbac, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Trebinje, Tuzla i Zenica 30 stepeni Celzijusovih.

U Višegradu, Bihaću, Doboju i Prijedoru izmjerena je temperatura vazduha od 31 stepen Celzijusov, u Banjaluci, Bijeljini i Neumu 32, a Mostaru i Stocu 33 stepena Celzijusova.