Uprava Fudbalskog kluba "Leotar" nema ništa protiv da se sprovede istraga na najvišem nivou o eventualnim namještanjima utakmica 26. kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu, koje je bilo presudno za novog prvaka Lige i ekipe koje su napustile takmičenje.

konferencija za novinare fk leotar Tim povodom danas se saopštenjem za medije oglasila uprava FK "Leotar".

Iznenađeni smo epilogom sastanaka nadležnih u Fudbalskom savezu Republike Srpske i otkud Leotar u svoj toj priči. Da li je problem što je Leotar izgubio utakmicu, a tim i šansu da osvoji prvo mjesto? Koje su to činjenice koje su dovele u sumnju poraz Leotara od Podrinja? Da li je to naš poraz u Derventi od 0:3 u utakmici koja nam život znači u pretposljednjem kolu? Ili posjed lopte od 80%-20% u korist Rudara u derbiju prvenstva? Da li je to izostanak osam standardnih prvotimaca protiv Podrinja zbog povreda i kartona ili što nam je u utakmici sezone branio četvrti golman? Da nije možda Leotar kriv što je utakmica u Tesliću prekinuta na 20 minuta? Za koga su trebali u posljednih 15 minuta da ginu igrači Leotara u trenutku kada se pronijela vijest o 20-minutnom prekidu utakmice u Tesliću o čemu je znala cijela država i prije utakmice? Čiji opstanak su trebali oni da spasavaju? Sve što su uradili u posljednjih godinu dana na terenu izgubilo je smisao dešavanjima u Tesliću. Ko se to igra sa njihovim sudbinama i karijerama? Ko im je oteo titulu?

Drago nam je što je naš poraz poremetio unaprijed isplanirane stvari, pa su se ljudi koji su računali malo preračunali i iz lige ispale ekipe koje nisu smjele ispasti.

Takođe, dajemo punu podršku odluci da se sprovede detaljna istraga na mnogo većem nivou, da se utvrdi ko je sa kim “šurovao”, a mi ishod te istrage čekamo sa zadovoljstvom i mirnim snom. Svim istražnim organima stojimo na raspolaganju. Ovo što se juče dešavalo u FSRS vidimo samo kao još jedno bacanje prašine u oči javnosti i nastavak orkestrirane kampanje protiv našeg kluba, sa ciljem skretanja pažnje sa mnogo važnijih problema.

Želja nam je da ova istraga da odgovore na pitanja kako je moguće da se sudijama i delegatima plaća u gotovini u iznosu od preko 2.500 KM i kome se to prijavljuje? Neka su utvrdi pozadina dodjeljivanja bodova Rudaru u utakmici protiv Napretka. Takođe, očekujemo da se pronađu “nalogodavci” i organizatori prekida utakmice u Tesliću, jer je to u svemu ovom najsumnjivije.

Koliko je obraz Leotara čist u ovoj situaciji najbolje svjedoči aplauz koji je Leotar dobio od svojih navijača nakon izgubljene utakmice na domaćem terenu i nakon gubitka titule, kao i brojni pozivi i čestitke od drugih klubova, koji su nam čestitali na hrabrosti da se suprotstavimo godinama nedodirljivim ljudima u FS RS. To je zato što nemamo oraha u džepu, što smo čisti i što za svoj klub tražimo samo pravdu, nikave povlastice.

Zašto ovakvi sastanci nisu bili organizovani kada su nas oštetili u Mrkonjić Gradu i tukli u Višegradu ili kada smo od samog početka upućivali na nepravilnosti u radu FS RS? Mirno čekamo konačni epilog istraga i ove “šarade”, jer dobro znamo šta smo i kako smo radili i savjest nam je mirna. Nismo se bavili zakulinim radnjama, tako da znamo da se takvi dokazi ne mogu ni pronaći.
Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede,

Rukovodstvo FK „Leotar“