Na današnjoj konferenciji za novinare izvještaj o radu Centra javne bezbjednosti Trebinje za maj 2015. godine, prezentovali su načelnik Centra Milivoje Vuković i načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović.

konferencija za novinare cjb trebinje

"Broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira u maju 2015. godine manji je za oko 34 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda smanjen za oko 30 odsto u odnosu na maj 2014. godine", rekao je načelnik Centra i naveo da je u prošlom mjesecu prijavljeno ukupno 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 23 saobraćajne nezgode.

Vuković je dodao da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno u kojem učestvuje pet ili više lica, nije bilo, kao ni saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama.

U odnosu na maj 2014.godine evidentirano je oko devet odsto manje prekršaja po saobraćaju, a od ukupno 198 isključenih vozača iz saobraćaja 138 isključeno je zbog vožnje pod dejstom alkohola.

Govoreći o radu policije u zajednici načelnik Centra istakao je dobru saradnju sa predstavnicima vaspitno obrazovnih ustanova s obzirom na proslavu maturskih večeri i naveo da su sve organizovane maturske večeri protekle bez ijednog incidenta."

"Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje ukupno je evidentirano 30 krivičnih djela što je manje za oko devet odsto u odnosu na maj 2014. godine, broj krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta smanjen je za 32 odsto u odnosu na maj prošle godine", rekao je Zoran Miljanović, načelnik Sektora kriminalističke policije i dodao da se od teških krivičnih djela u maju mjesecu dogodilo krivično djelo «Teško ubistvo» i da je Centar Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavio izvještaj protiv jednog lica.
Krivična djela protiv imovine smanjena su za oko 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta dokumentovana su četiri krivična djela i nadležnim tužilaštvima podnesena tri izvještaja protiv ukupno 11 lica.

"Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, u maju mjesecu, iz oblasti ratnog zločina dokumentovali su četiri krivična djela protiv pet lica za krivična djela počinjena tokom 1992. godine  nad licima srpske nacionalnosti na području opštine Jablanica", zaključio je Miljanović.